Biyokütle
Consus Enerji, enerji santrali operasyonlarını ve biyokütle toplama faaliyetlerini tek çatı altında birleştiren sektörün öncü şirketlerinden biridir.
Consus Enerji, biyokütle enerji santrallerinde gıda, hayvan yemi veya farklı bir sektörde başka bir faydalı kullanımı olmayan tarımsal artıklar ve benzeri biyokütle kaynaklarını kullanarak elektrik üretmektedir. Consus Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Mavibayrak Enerji ve Mavibayrak Doğu Enerji iştirakleri, 12 MW’lık Aydın, 12 MW’lık Mardin biyokütle santralleri ve 1.7 MW’lık Aydın 8.5 MW’lık Mardin yardımcı kaynak GES santralleriyle toplam 34.2 MW kurulu güce sahiptir.
Consus Enerji’nin iştiraki olan Edusa Atık ise Consus Enerji santralleri için biyokütle arzının sürdürülebilirliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla başta tarımsal artıklar olmak üzere çeşitli biyokütle kaynaklarının tedarikini üstlenmektedir. Şirket’in paydaşları olarak kabul edilen çiftçilerin hasattan sonra tarlalarında kalan ve başka bir kullanım alanı olmayan tarımsal artıklar, çiftçiler için herhangi bir külfet ve finansal maliyet oluşturulmadan toplanmakta ve bu artıklar Consus Enerji’nin biyokütle santrallerinde enerjiye dönüştürülerek hasat sonrasında ekonomik değer kazanmaktadır. Bu süreç, çiftçilerin üretim maliyetleri açısından desteklenmesini sağlamaktadır.
Ayrıca, genellikle tarım arazilerinde bertaraf amacıyla yakılan bu tür tarımsal artıkların toprağa vereceği zararı önleyerek, tarımsal sürdürülebilirliği ve verimliliği desteklemektedir. Consus Enerji, biyokütle sektöründeki yatırımlarıyla Türkiye’nin enerjide ithal kaynaklara olan bağımlılığını azaltmayı, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı ve aynı zamanda bölgesel düzeyde istihdam yaratmayı hedeflemektedir.